Доступність посилання

ТОП новини

Житла потребують уже 238 депутатів 7-го скликання – Макеєнко


Київ – 238 депутатів наполягають на вирішенні їхнього житлового питання у Києві, заявляють у регламентному комітеті Верховної Ради. Водночас, в опозиції кажуть, що претендують лише на тимчасове житло у готелях і не зверталися із заявами про отримання квартир. Крім того, опозиціонери припускають, що регіонали навмисно підняли «квартирну» тему, щоб відволікти населення від провалів влади.

Кількість депутатів, які звернулися до регламентного комітету Верховної Ради із питанням про надання житла зросла, заявив Радіо Свобода голова цього комітету депутата від Партії регіонів Володимир Макеєнко. За його словами, помешкання у Києві потрібні представникам усіх політичних сил, що пройшли в парламент.

«І депутати нинішнього, 6-го скликання, і депутати 7-го скликання. Якщо в них є житло, але воно оформлене на когось іншого, вони все одно на цьому наполягають, тому, що у них є помічники, водії. У мене є список – я ставлю галочки. Є й заяви, є й такі, хто сьогодні забрав заяви. Але ж питання залишилося, треба ж їх кудись розселити», – заявив Макеєнко.

Депутати від «Батьківщини» претендують лише на готель – Кириленко

«Батьківщина» поклала турботи про розселення своїх новобранців на депутата Івана Кириленка. Він запевнив Радіо Свобода, що жодному обранцю від Об’єднаної опозиції нова квартира у Києві не потрібна.
Немає претензій у депутатів від Об’єднаної опозиції на щось більше за готель
Іван Кириленко

«34 народних депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» написали заяви про те, що їм потрібне тимчасове помешкання – це готель «Київ». І 10 депутатів, які обралися на черговий термін, продовжать своє проживання у готелі. Тобто, немає претензій у депутатів від Об’єднаної опозиції на щось більше, ніж готель», – сказав Кириленко.

Макеєнко маніпулює інформацією – Ляпіна

Заява голови регламентного комітету – це інформаційна маніпуляція, зауважила у коментарі для Радіо Свобода депутат від НУНС, обрана до нової Верховної Ради від «Батьківщини» Ксенія Ляпіна.

«Якщо Макеєнко стверджує, що в нього є заяви депутатів на квартири, хай оприлюднить їх по прізвищах. Інакше це просто балачки», – наголосила Ляпіна.

Від партії УДАР також жоден з новообраних депутатів не звертався із заявою про отримання державної квартири і не звертатиметься. Про це заявив лідер партії Віталій Кличко. Він повідомив, що УДАР подав до Верховної Ради інформацію про іногородніх депутатів, яким може знадобитися проживання у готелі на час роботи в парламенті.

Квартирне питання підняли, щоб відволікти увагу – Ілієнко

Тимчасове житло також потрібне 27 свободівцям, повідомив Радіо новообраний депутат від партії «Свобода» Андрій Ілієнко. Він також припустив, що Володимир Макеєнко робить свої заяви щодо квартирного питання з метою відвернення уваги суспільства від більш нагальних проблем.
Влада намагається ухвалити бюджет тишком-нишком, влада підписує на мільярдні суми договори з якимись конторами «роги та копита»
Андрій Ілієнко

«Влада намагається ухвалити бюджет тишком-нишком, влада підписує на мільярдні суми договори з якимись конторами «роги та копита» на будівництво якихось міфічних терміналів для скрапленого газу, а всі обговорюють питання з цими квартирами. Єдине, що я можу сказати, що «Свобода» гарантує, що жодну квартиру, жоден депутат від «Свободи» не буде брати у приватну власність», – запевнив Ілієнко.

Представники опозиції сходяться на тому, що для забезпечення житлом іногородніх депутатів вистачить номерів у готелях «Київ» та «Україна». Вони також нагадують, що запропонований регіоналами ще у 2007 році проект побудови службових гуртожитків для парламентаріїв досі залишився на папері.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG