Доступність посилання

ТОП новини

Хто «розвів» Україну як лоха? (Огляд преси)


Скандал навколо будівництва термінала для скрапленого газу, може, на думку журналістів тижневика «Коментарі», стати найбільшою шпигунською спецоперацією проти України. Видання пише, що Україна вперше опинилася в ролі лоха. Після урочистого відкриття будівництва термінала іспанська компанія несподівано для української сторони почала говорити, що вона ні сном, ні духом не знала, що бере участь у такому масштабному проекті. Хто винен у цій ситуації? Персональна відповідальність лежить на Владиславі Каськові, зауважує видання. Можна, звісно, знайти стрілочника і сказати, що ця людина «розвела» всю країну, але в це ніхто не повірить. Утім, які б мотиви не були у виконавців усієї цієї історії, від неї, насамперед, виграє тільки одна компанія – російський «Газпром». Стаття називається «Хто «розвів» Україну як лоха?».

І для України, і для Росії обвал на сировинних ринках означає втрату одного з основних ресурсів режиму, переконує газета «День». Падіння сировинних ринків, на думку видання, дуже серйозний стрес для економіки і бюджету країни. Але водночас це ще й шанс усвідомити, що нинішня економічна модель, збудована на визискуванні сировинних ресурсів країни – цілковито нежиттєздатна. Історія практично без винятків доводить: найкращі показники розвитку у світі демонструють ті країни, які зробили ставку на залучення і розкриття насамперед людського потенціалу. Про це наголошується в матеріалі «Сировинні ніжки авторитаризму».

Сьогодні в Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться церемонія нагородження лауреатів телевізійної премії країни «Телетріумф». Однак, як переконують експерти газети «День», ініційовані державою премії для ЗМІ давно себе скомпрометували, тоді як професійні нагороди від медійного середовища – необхідні.

Знаний опозиційний блогер Денис Казанський, якого називають «донецьким Навальним», розповідає читачам газети «Україна молода» про свою участь у виборах мера Єнакієва та шанс Донбасу на повернення в Україну. Він вважає, Донбас – особливий край у ментальному сенсі. Він відрізняється від іншої України. Тут дуже плідно попрацювала радянська пропаганда, тож для того, щоб тут щось змінити, потрібна допомога всієї країни. Опозиція натомість сподівається, що Донбас якось повірить їй сам собою. Це помилкова думка, переконаний блогер. Заголовок інтерв’ю – «Денис Казанський: Донбас для України – це як НДР для Західної Німеччини».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG