Доступність посилання

ТОП новини

Конституційні збори завершили роботу над проектом нової конституції Єгипту


Після суперечливого указу президента Єгипту на відомій всьому світові площі Тахрір у Каїрі знову було неспокіно, 28 листопада 2012 року
Після суперечливого указу президента Єгипту на відомій всьому світові площі Тахрір у Каїрі знову було неспокіно, 28 листопада 2012 року
Члени Конституційних зборів Єгипту сьогодні вранці завершили роботу над проектом нової конституції. Президент Єгипту Мохаммед Мурсі сподівається, що цей крок зможе розв’язати кризу, викликану його рішенням надати самому собі додаткові широкі повноваження.

Опоненти президента твердять, що ініціатива термінового завершення конституційного процесу належить союзникам Мурсі з «Мусульманського братства». Критики також кажуть, що думка меншин – християн і лібералів – не була врахована.

У телезверненні до громадян країни Мурсі виступив на захист указу про надання самому собі додаткових повноважень. Він заявив, що це «делікатне втрачання» потрібне для завершення періоду нестабільності, спричиненого відсутністю конституції.

Очікується, що протягом найближчих днів президент Єгипту затвердить конституційний проект, який в середині грудня ще має бути схвалений на референдумі.

Під час протестів, які спалахнули після суперечливого указу Мурсі, загинули двоє людей, сотні були поранені.
XS
SM
MD
LG