Доступність посилання

ТОП новини

Єлісєєв: інформація про вимоги ЄС до біометричних паспортів не відповідає дійсності


«Поширена в окремих українських ЗМІ інформація про нібито запровадження Європейським Союзом з 1 червня 2013 року вимоги про наявність у громадян третіх держав, у тому числі громадян України, біометричного проїзного документа не відповідає дійсності», – заявив у п’ятницю в Брюсселі представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв у контексті окремих заяв в Україні щодо біометричних паспортів.

За словами Єлісєєва, «наявність біометричного проїзного документа буде умовою безвізового в’їзду до ЄС після ухвалення Європейським Союзом рішення про скасування віз для громадян України».

Раніше цього дня автор закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус» народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак заявив у коментарі агентству УНІАН: «Якщо з 1 червня 2013 року Євросоюз введе в’їзд в Шенгенську зону тільки за біометричними паспортами, це означає, що за старим паспортом з повним терміном дії навіть із шенгенською візою ви в Євросоюз не в’їдете».

Верховна Рада 2 жовтня ухвалила закон про запровадження електронних біометричних паспортів. 19 листопада Президент Віктор Янукович повернув цей закон до парламенту зі своїми пропозиціями. 20 листопада парламент ухвалив закон про біометричні паспорти у новій редакції з пропозиціями Президента. 29 листопада Президент підписав закон.
XS
SM
MD
LG