Доступність посилання

ТОП новини

Промову Андрія Куликова вирізали з трансляції «Телетріумфу» – «Телекритика»


Андрій Куликов, архівне фото
Андрій Куликов, архівне фото
Із телевізійної версії церемонії нагородження лауреатів 12-ї національної телевізійної премії «Телетріумф» за сезон 2011–2012 років прибрали промову одного з лауреатів, ведучого ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV Андрія Куликова, залишивши тільки слова подяки продюсера «Свободи слова» Михайла Павлова, повідомило в суботу видання «Телекритика».

Скорочена версія церемонії тривалістю близько 2–2,5 години вийшла в день нагородження, у п’ятницю, о 22:00 в ефірі телеканалу «Україна».

Статуетки вручали люди, одягнені в одноколірні костюми. Під час церемонії Андрій Куликов звернувся до присутніх із такими словами: «Тут на сцені є люди, пофарбовані в синє, червоне і зелене. Кудись зник помаранчевий колір, немає малинового. Для нас усіх це має бути пересторогою, ми не повинні допускати, щоб у нас зникали кольори. Ми не повинні допустити, щоб із нашого телебачення зникали мови, ми не повинні допустити, щоб із нашої спільноти зникали колеги. У нашій програмі працюють люди різних кольорів, я маю на увазі, люди різних політичних переконань, і, може, тому вона виходить такою, як вона є».

Відповідаючи на запитання «Телекритики» щодо того, як він оцінює такі дії організаторів трансляції і чи вважає їх виявом цензури, Андрій Куликов сказав, що відповідь на це питання можуть дати люди, які робили цю «купюру» у телеверсії. «З того, що відомо мені, ця промова була дещо в інакшому ключі, ніж більшість із тих, які лунали на «Телетріумфі». Можливо, організатори подумали, що вона про надто загальні речі, а не про «Телетріумф», – припустив ведучий.

Також він додав: «Мені було прикро, що її не виявилося в тому варіанті, який показали по телевізору. І тому, що це моя промова, і тому, що мені здалося, що я сказав про важливе. Зрештою, те, що сталося, є підтвердженням моєї тези про те, що з програми найлегше забрати ведучого. Або, в даному разі, слова ведучого».

Ток-шоу «Свобода слова» було відзначено «Телетріумфом» у номінації «Політичне ток-шоу». На перемогу в ній претендували також «РесПубліка з Анною Безулик» («5 канал») та «Шустер live» («Савік Шустер студія», Перший національний).
XS
SM
MD
LG