Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський береться за Twitter


Лондон – Ватикан 3 грудня оголосить про початок спілкування Папи Римського зі світом з допомогою мережі Twitter. Папа Бенедикт XVI, імовірно, не буде особисто писати усі повідомлення, але у Ватикані наполягають, що він переглядатиме усі дописи, що розсилатимуть від його імені.

За повідомленнями представників Ватикану, Папа Римський дуже цікавиться новими технологіями, а перший свій «твіт» він розіслав ще у червні минулого року.

Це відбувалося перед об’єктивами телекамер у межах запуску нового інтернетного порталу «Ватикан сьогодні», де зібрано останню інформацію про діяльність Католицької церкви. За новинами Святого престолу можна стежити і на спеціальній сторінці в мережі Facebook, а також переглядати відео на YouTube тощо.

Із технологіями треба обережно

Папа Бенедикт XVI неодноразово закликав людство не шукати в нових технологіях щастя. «Хоча досягнення технологій і покращили життя людини, вони також розширили можливості зла, а нещодавні стихійні лиха зайвий раз нагадують, що людство не всемогутнє», – сказав він в одній зі своїх промов.

«Людство змогло досягнути багато чого: ми можемо літати, ми можемо бачити, чути і спілкуватися з найвіддаленіших куточків Землі. Але, попри усе, сила тяжіння, яка тягне нас униз, дуже потужна», – заявив понтифік минулого року.

Можна припустити, що Католицька церква дивиться на інтернет дуже прагматично – лише як на один зі способів спілкування з вірними у різних частинах світу. Ватикан віддавна має свою друковану пресу, радіостанцію, що веде трансляції різними мовами, виробляє телепрограми, і тепер черговий крок – Twitter.

Мобільний зв’язок із католиками

Особливість цієї мережі полягає у тому, що користувач, наприклад Папа Римський, може розсилати короткі повідомлення – до 140 знаків, усім, хто побажає підписатися.

Стежити за цими повідомленнями можна на комп’ютері, або ж із будь-якого пристрою, що під’єднується до інтернету.

А що особливо важливо, так це те, що твіттером можна користуватися за допомогою так званих «смартфонів» – тобто телефонів, які надають практично усі можливості комп’ютера, але у кишеньковому вигляді.

Зараз понад 70% людей у світі мають мобільні телефони, а в Україні «молільників» більше, ніж по одному на кожного мешканця країни.

Частка «смартфонів» у загальній кількості мобільних телефонів постійно зростає і тепер загалом по світу складає 27%.

Якщо Папа Римський і католицька церква хочуть бути ближчим до понад мільярда католиків у різних країнах світу, то вони не мають іншого вибору, окрім як стежити за розвитком новітніх технологій і використовувати їх.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG