Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані винесли вироки чотирьом за «тероризм і державну зраду»


Суд у столиці Азербайджану Баку визнав сьогодні винними в тероризмі і державній зраді чотирьох чоловіків, яких засудили до позбавлення волі на терміни від 12 до 14 років.

За твердженнями обвинувачення, вони планували терористичні акти напередодні конкурсу Євробачення, що відбувся в Баку у травні, і мали зв’язки з Корпусом вартових Ісламської революції Ірану. Процес над ними почався в листопаді.

Це вже не перша справа в Азербайджані, пов’язана зі звинуваченнями у плануванні терористичних актів і зв’язками з іранською елітною військовою організацією. Зокрема, в жовтні за такими звинуваченнями засудили на терміни від 10 до 15 років 22 громадян Азербайджану. А у травні повідомляли про відвернення низки терактів, зокрема, проти Євробачення, і про арешт близько 40 підозрюваних членів «транснаціонального терористичного угруповання».

Відносини Баку й Тегерана різко погіршилися на початку року після того, як у січні Азербайджан звинуватив Іран в організації вбивства ізраїльтян на своїй території, а в лютому, коли з’явилися повідомлення, що Азербайджан купує в Ізраїлю озброєння на 1,6 мільярдів доларів, Іран звинуватив Азербайджан у тому, що той надає свою територію для антиіранської діяльності ізраїльських шпигунів.
XS
SM
MD
LG