Доступність посилання

ТОП новини

Обама погрожує Асаду наслідками в разі застосування хімічної зброї


Президент США Барак Обама попередив уряд Сирії про імовірні наслідки застосування хімічної зброї проти бойовиків і назвав такий крок «абсолютно неприйнятним». Водночас президент США не конкретизував, про які саме наслідки йдеться.

«Сьогодні я хочу чітко наголосити для Асада і його підлеглих: світ спостерігає за застосування хімічної зброї. Буде абсолютно неприйнятним, якщо ви зробите трагічну помилку, використовуючи цю зброю. Будуть відповідні наслідки, ви будете нести відповідальність», – наголосив Обама.

Він виступив з такою заявою після отримання даних від американської розвідки, що сили сирійського режиму протягом останніх днів здійснюють перевезення компонентів хімічної зброї.

Білий дім раніше в понеділок заявив про стурбованість США через те, що сирійський режим, можливо, розглядає застосування хімічної зброї проти прихильників опозиції. Білий дім відзначив, що використання такої зброї було б «перетином червоної лінії». Після тієї заяви в Сирії вкотре повторили, що «ніколи і ні за яких обставин» не вдадуться до хімічної зброї проти власних громадян, як то вже обіцяли в Дамаску кілька разів.
XS
SM
MD
LG