Доступність посилання

ТОП новини

Скандал навколо LNG-терміналу вигідний Росії – експерт


ОлександрТодійчук, президент Київського міжнародного енергетичного клубу
ОлександрТодійчук, президент Київського міжнародного енергетичного клубу
Росія була готова до помилок України в питанні створення консорціуму інвесторів проекту LNG-терміналу. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук.

«Ми бачимо, як активно заповнилися мас-медіа всіх держав навколо нас щодо цієї події», – відзначає експерт.

«Треба чекати на тиск з боку Росії, оскільки ця країна бореться за збереження позиції монополіста на українському ринку. Ми перебуваємо на початку масштабної і брудної війни проти всіх, хто може прийти зі своїм газом на український ринок», – вважає Олександр Тодійчук.

За його словами, ідеться і про LNG-термінал, і про реверсне використання української газотранспортної системи, і про сланцевий газ.

«Гадаю, що активізуються «зелені», які будуть «опікуватися» Україною з тим, щоб не допустити видобутку газу зі сланцю», – сказав в ефірі Радіо Свобода президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук.

Наприкінці листопада Україна підписала угоду створення консорціуму інвесторів проекту LNG-терміналу. Згодом з’ясувалося, що одна зі сторін – іспанська Gas Natural Fenosa не делегувала жодних повноважень особі, яка підписувала цю угоду від імені компанії.

Українсько-російські газові домовленості передбачають, що щороку Україна має закуповувати 52 мільярди кубометрів російського газу. Керівництво України сподівається у 2013 році скоротити цей обсяг до 18 мільярдів кубометрів.
XS
SM
MD
LG