Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура перевірить законність будівництва в Десятинному провулку


Прокуратура Києва зобов’язала контрольні органи перевірити законність будівництва в Десятинному провулку.

Як повідомили у відомстві, доручення про проведення перевірки надали Державній інспекції сільського господарства в Києві, Інспекції архбудконтролю і Головному управлінню охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації.

«Органи контролю зобов’язані надати висновки щодо законності виділення земельної ділянки і надання дозвільних документів на будівництво», – наголошується в повідомленні прес-служби відомства.

Минулого місяця група киян протестувала проти руйнування історичних пам’яток – будинків у Десятинному провулку і проти спорудження тут нової будівлі.

Активісти повідомили, що, згідно з документами, які показали будівельники, замовником будівництва житлового будинку за адресою «Десятинний провулок 3-5», є Українська православна церква Київського патріархату.

У ніч на 30 листопада невідомі знесли будинок за адресою Десятинний провулок, 3, проти знесення якого виступали київські активісти.

Поруч, на Десятинному пагорбі, біля решток фундаментів Десятинної церкви, свій будівельний майданчик має Українська православна церква (Московського патріархату).
XS
SM
MD
LG