Доступність посилання

ТОП новини

В уряді кажуть, що не ініціюють підвищення імпортних мит в межах СОТ


Валерій П’ятницький
Валерій П’ятницький
Ініціатива України переглянути мита на імпорт низки товарів у межах Світової організації торгівлі не означає підвищення цих мит. Про це заявив урядовий уповноважений із питань європейської інтеграції України Валерій П’ятницький, коментуючи подану Києвом у СОТ заявку на перегляд умов членства.

«28-а стаття (Генеральної угоди з тарифів і торгівлі – ред.) – це не підвищення тарифів. Це стаття про перегляд графіків тарифних зобов’язань. У графіках вказані так звані верхні межі, в яких може діяти той чи інший уряд. Ні про яке підвищення тарифів мова не йде. Більше того, це – переговорний процес», – сказав представник уряду і додав: «Однак далі, під час переговорного процесу, мова може йти про інше».

Валерій П’ятницький також наголосив, що намір України переглянути тарифи не є політикою протекціонізму і відповідає правилам членства у СОТ.

Раніше Україна подала до СОТ заявку на перегляд умов членства. Документ містить перелік з 371 товарної позиції, митні ставки на які Київ хоче змінити.

Цими днями у Вашингтоні своє занепокоєння ініціативою України висловили представники американського бізнесу. Вони зокрема наголосили, що «ця акція є безпрецедентною і може підірвати багатосторонню торговельну систему».
XS
SM
MD
LG