Доступність посилання

ТОП новини

ЄС не заборонятиме в’їзд українцям зі старими паспортами – МЗС


Олександр Дикусаров
Олександр Дикусаров
Євросоюз не заборонятиме з 1 червня 2013 року в’їжджати на свою територію українцям – власникам не біометричних паспортів. Про це заявив сьогодні речник МЗС, коментуючи ухвалення Верховною Радою України закону про біометричні паспорти.

«Поширена деякими українськими ЗМІ інформація про нібито запровадження Євросоюзом з 1 червня 2013 року вимоги про наявність у громадян третіх держав біометричного проїзного документу не відповідає дійсності. Стаття 5 кодексу Шенгенських кордонів передбачає, що громадяни третіх держав здійснюють перетин кордонів ЄС на підставі дійсного проїзного документа та наявності, якщо це вимагається, візи», – пояснив Дикусаров.

За його словами, українські громадяни і надалі зможуть в’їжджати до країн – членів Євросоюзу на підставі дійсного закордонного паспорту без вимоги, щоб він був біометричний.

Запровадження біометричних паспортів – це ключ для України у процесі полегшення візового режиму з Євросоюзом з перспективою його скасування. План з лібералізації візового режиму з ЄС Україна виконує з 2010 року, нагадав Дикусаров.
XS
SM
MD
LG