Доступність посилання

ТОП новини

Працівники «ArcelorMittal Кривий Ріг» протестують проти скорочень


Більше ніж тисяча працівників гірничо-металургійного комбінату «ArcelorMittal Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») сьогодні вийшли на акцію протесту з вимогою припинити скорочення працівників. Про це Радіо Свобода повідомили в профспілковому комітеті підприємства.

За словами представників профспілкового комітету, у свій неробочий час люди влаштували пікети на всіх прохідних заводу, тримаючи в руках плакати з написами на вимогу припинити політику скорочення персоналу.

«Люди стояли перед прохідними з плакатами, висловлювали свої вимоги до власника. Найголовніша вимога – щоб не скорочували працівників. Наболіле у нас – те, що скорочують робочі місця, люди залишаються без роботи. Ніхто до нас не вийшов. Телебачення приїздило, але із керівництва до нас ніхто не вийшов, ніхто нічого не сказав», – розповів Радіо Свобода один із учасників пікету, який попросив не називати його прізвища.

За даними профспілки, з моменту повторного продажу підприємства кількість працівників зменшилася з 55 тисяч осіб до 30 тисяч, і ці скорочення плануються й надалі.

Як повідомили з профспілки, наразі пікети працівників на окремих прохідних тривають. Якщо адміністрація не відреагує на вимоги, профспілка збирається провести конференцію трудового колективу, щоб ухвалити рішення про вступ у колективний трудовий спір із власником.

Водночас керівництво «ArcelorMittal Кривий Ріг» оприлюднило сьогодні офіційну заяву, визнавши «право профспілкової організації на публічне вираження своєї точки зору». Керівництво також наголосило, що адміністрація діє «в правовому полі, не порушуючи норми праці для робітників і вимоги КЗпП України».

«В умовах структурної кризи в металургійній галузі керівництво ПАТ «ArcelorMittal Кривий Ріг» змушене ухвалювати складні рішення, неминучі для збереження виробництва і забезпечення роботи підприємства… Проте говорити про будь-які масштабні скорочення в даній ситуації абсолютно некоректно, оскільки на підприємстві з 38 267 посад скороченню підлягатиме 446 посад, що складає 1% від загальної кількості посад», – йдеться в офіційній заяві.
XS
SM
MD
LG