Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Єгипту протестували проти дій президента


Напередодні демонстрації підступи до палацу президента Єгипту в Каїрі перекрили колючим дротом, 4 грудня 2012 року
Напередодні демонстрації підступи до палацу президента Єгипту в Каїрі перекрили колючим дротом, 4 грудня 2012 року
Тисячі супротивників президента Єгипту Мохаммеда Мурсі вийшли сьогодні на демонстрацію протесту проти останніх дій голови держави і рушили до президентського палацу у столиці Каїрі.

Демонстранти вигукували гасла протесту проти поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство», вихідцем із якого є президент, стверджуючи, зокрема, що цей рух «продав революцію», яка минулого року скинула владу Хосні Мубарака.

Спецзагін поліції вжив подразливий газ проти учасників маршу, які прорвали лави поліції.

Іще тисячі людей зібралися на площі Тахрір у центрі Каїра, де протест проти дій Мурсі триває вже кілька днів.

Супротивники президента протестують проти його рішення минулого місяця значно розширити повноваження самому собі і вивести свої дії з-під судового контролю, а також проти поквапної розробки проекту нової конституції Єгипту, який Мурсі виніс на референдум 15 грудня. Критики і правозахисники кажуть, що цей проект, розроблений переважно ісламістами, передбачає порушення низки прав людини.

Сьогодні кілька незалежних і опозиційних газет у Єгипті зупинили вихід на протест проти обмежень свободи висловлювання, які, на думку журналістів, передбачені у проекті конституції. На завтра свій протест такого ж спрямування планує низка приватних телеканалів, які заявили, що цього дня скасують усі свої передачі.
XS
SM
MD
LG