Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина стала лідером в Україні за кількістю ВІЛ-інфікованих


Дніпропетровщина стала лідером в Україні за кількістю ВІЛ-інфікованих, випередивши Донецьку область. Про це сьогодні поінформували фахівці управління у справах сім’ї й молоді Дніпропетровської облдержадміністрації і керівники доброчинних організацій, що працюють з ВІЛ-позитивними.

За оприлюдненими даними, станом на жовтень цього року офіційно в області було зареєстровано понад 55 тисяч ВІЛ-позитивних людей, кожен другий – молода людина до 30 років. У Дніпропетровську зареєстровано понад 15 тисяч ВІЛ-позитивних.

За даними спеціалістів, більша частина ВІЛ-позитивних на Дніпропетровщині заразилася статевим шляхом.

«На жаль, молодь вважає, що СНІД десь в Африці і ніколи не буде мати до них стосунку. У цьому і полягає найстрашніша біда. Люди страждають від власної самовпевненості», – заявив один із керівників доброчинної організації Євген Джулай.

У середу Дніпропетровська міська рада на черговій сесії ухвалила «Програму протидії поширенню інфекційних соціально небезпечних хвороб на 2013–2016 роки». Наступного року на протидію розповсюдженню туберкульозу і ВІЛ/СНІДу планують виділити півтора мільйона гривень.
XS
SM
MD
LG