Доступність посилання

ТОП новини

Москвичі втікають до Києва, бо не люблять Путіна? (Огляд преси)


Київ – «Хто відповість за зупинку феросплавних заводів?» – у статті під таким заголовком «Газета по-українськи» констатує, що підприємствам не допомогли ні Президент, ні уряд. Зупиняти виробничі потужності почали 1 грудня на Запорізькому і Стахановському заводах феросплавів. Найближчим часом обидва підприємства припинять роботу. Причина зупинки заводів у величезних і економічно не обґрунтованих тарифах на електроенергію, через що випуск феросплавів став збитковим. Видання пише, що надто сильна протидія з боку енергетичного підрозділу фінансово-промислової групи СКМ Ріната Ахметова, яка є фактичним монополістом в українській енергетиці. Через це тарифи постійно зростають до захмарних висот, лягаючи непосильним тягарем на вітчизняних виробників, наголошує видання.

«Москвичі втікають до Києва» – у матеріалі під таким заголовком газета «Сегодня» пише, що жителі столиці Росії втомилися від поганої екології, конфліктів із мігрантами та поїздок в метро по 8 гривень. В революцію вони вже не вірять, але Путіна все одно не люблять, переконує газета.

Провокаційні ситуації довкола терміналу з переробки скрапленого газу неминучі, адже, як переконує експерт газети «День», термінал – реальний механізм посилення енергетичної незалежності України. Надто ж незацікавлений в ньому проекті російський «Газпром». Журналісти припускають, що в цій історії не обійшлося без закулісних дій сусідів. Причому справа навіть не в реальних або можливих втратах газового монополіста, а в політичному підґрунті того, що відбувається, зазначає видання.

Новообраний парламент сьомого скликання може стати для України найдорожчим за всю її історію, переконують «Ізвєстія в Україні». 216 депутатів-новобранців заявили, що у них немає квартир в Києві, і тепер державі доведеться забезпечити їх житлом. Спочатку готелями, а потім квартирами. Це майже половина складу всієї Верховної Ради і абсолютний рекорд за весь час існування українського парламенту. Видання пише, що на відміну від Росії, де депутатське житло вважається службовим і повертається державі по завершенні каденції, українське законодавство дозволяє депутатам приватизувати квартири.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG