Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк про бюджет: з українців додатково стягнуть мільярд гривень


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Державний бюджет на 2013 рік є непрофесійним, несправедливим і неефективним – заявив із парламентської трибуни голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, коментуючи ухвалений парламентом документ.

Як повідомили у прес-службі «Батьківщини», за його словами, цей бюджет є непрофесійним насамперед тому, що вперше за останніх 5 років він передбачає зменшення доходів державного бюджету – на 12,5 мільярда гривень, при цьому ВВП зростає.

«Зрозуміло, що в регіоналів із арифметикою дуже погано, в особливості з тією, яка стосується держави. Але добре з тією арифметикою, яка стосується приватної кишені», – заявив Яценюк.

Також, за його словами, дефіцит держбюджету на наступний рік зростає на 30%, а це «рекордні 50 мільярдів гривень».

Як заявив опозиціонер, урядовий проект бюджету є несправедливим тому, що основний тягар зі сплати податків перекладає на звичайних громадян України. «Додатково з громадян України стягнуть один мільярд гривень. На противагу підприємствам, що належать акціонерам Партії регіонів, які заплатять податку на прибуток на 1,6 мільярда гривень менше, ніж в цьому році», – сказав він.

«Цей бюджет збільшує витрати на МВС, СБУ і Генпрокуратуру загалом на 1,2 мільярда гривень. А за останні три роки такий ріст склав 6,5 мільярда. На противагу Збройним силам, яким скоротили витрати на 1 мільярд», – наголосив Яценюк.

Водночас заступник голови Верховної Ради Микола Томенко спрогнозував, що опозиційні політичні партії будуть ініціювати ухвалення нової редакції державного бюджету на 2013 рік вже у парламенті 7-го скликання.

«У новому парламенті, незалежно від того, як складеться там життя, після 1-го кварталу необхідно буде говорити про нову редакцію проекту держбюджету. Реального бюджету», – сказав він.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила держбюджет на наступний рік.
XS
SM
MD
LG