Доступність посилання

ТОП новини

Експорт сільгосппродукції до ЄС перевищить експорт до СНД – Присяжнюк


Микола Присяжнюк
Микола Присяжнюк
Уже до кінця року експорт продукції сільського господарства з України до Європейського Союзу перевищить експорт продукції до країн СНД. Про це на підсумковій прес-конференції заявив міністр АПК Микола Присяжнюк.

«Регіональна структура експорту є такою: країни Азії – 33,1 %, країни Європейського Союзу – 25, 2%, країни СНД – 22% … Цього року ми проекспортуємо більше сільськогосподарської продукції до країн ЄС, ніж до країн СНД і це є теж такий показник позитивний», – сказав Присяжнюк.

Він нагадав, що вітчизняна продукція птахівництва найближчим часом буде постачатися на ринок Європейського Союзу. «За таке рішення 4 грудня проголосували всі країни-члени ЄС. Реальний експорт розпочнеться через 2-3 місяці», – зауважив міністр.

Як зазначив Присяжнюк, сільське господарство залишається єдиною галуззю економіки України, яка має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі.

За його словами, за результатами роботи 9 місяців цього року позитивне сальдо продукції сільського господарства становило 6,8 мільярда доларів, що майже на 64% більше, ніж у минулому році.
XS
SM
MD
LG