Доступність посилання

ТОП новини

Підписант мільярдної угоди одружений з українкою – Reuters


Жорді Сарда Бонвеї (л) під час підписання угоди, 26 листопада 2012 року
Жорді Сарда Бонвеї (л) під час підписання угоди, 26 листопада 2012 року
Жорді Сарда Бонвеї, який підписав з Україною скандальну угоду про будівництво LNG-термінала, 10 років тому переїхав до України і одружився з українкою. Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на родичів Бонвеї в Іспанії.

За повідомленням, він пішов із дому, коли йому виповнилося 20 років і став лижним інструктором в Андоррі.

Його батько Жоан Сарда, який досі живе під Барселоною, в інтерв’ю місцевій пресі заявив, що син започаткував дві справи в Іспанії в 2008 році. Обидва підприємства, які займалися нерухомістю, не функціонують уже упродовж багатьох років, заявив він.

«Жорді… ніколи не був зацікавлений у бізнесі, ані в моєму, ані його братів чи чиємусь іще. Він ніколи не демонстрував інтересу до бізнесу взагалі», – заявив його батько.

У розмові з Reuters брат Бонвеї сказав, що той відвідав батьків 30 листопада, а потім знову зник.

Як пише агенція, Бонвеї їздив до, щонайменше, двох міст у західній Україні, де намагався зацікавити місцеву владу проектами утилізації відходів.

Водночас такі угоди укласти не вдалося. «Був візит, але безрезультатний. Ми поговорили – і все. Більше від них не було дзвінків», – цитує агентство представника інвестиційного департаменту в Хмельницькому.

Наприкінці листопада Україна підписала угоду створення консорціуму інвесторів проекту LNG-терміналу. З іспанського боку, як повідомлялося, документ підписав Жорді Сарда Бонвеї. Згодом з’ясувалося, що іспанська Gas Natural не делегувала ніяких повноважень особі, яка підписувала цю угоду від імені компанії.
XS
SM
MD
LG