Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії взяв участь у початку будівництва «Південного потоку»


Володимир Путін (п) і голова правління «Газпрому» Олексій Міллер (л, перший ряд) біля стенду перед початком урочистої церемонії, Анапа, 7 грудня 2012 року
Володимир Путін (п) і голова правління «Газпрому» Олексій Міллер (л, перший ряд) біля стенду перед початком урочистої церемонії, Анапа, 7 грудня 2012 року
Президент Росії Володимир Путін узяв сьогодні участь в урочистій церемонії закладки першої секції морської ділянки майбутнього газопроводу «Південний потік» на Чорноморському узбережжі Росії.

У церемонії початку проекту, що його планує російський газовий монополіст «Газпром», узяли участь також керівники західних енергетичних компаній, які беруть участь у проекті, – німецької BASF, італійської ENI і французької EdF.

Аналітики звертали увагу, що нинішній початок будівництва наприкінці року лише символічний, бо російські керівники раніше обіцяли почати це будівництво нинішнього року, до початку ж реальних масштабних будівельних робіт необхідно ще багато планування, проектування і узгодження, що займе понад рік чи й більше часу.

Російський проект «Південний потік» має на меті транспортувати російський газ, оминаючи територію України, дном Чорного моря до країн Південної і Середньої Європи дном Чорного моря – до Болгарії, а далі однією гілкою до Сербії, Угорщини і Австрії, іншою до Греції й Італії. Офіційно планується, що він має запрацювати наприкінці 2015 року. Цей російський проект є суперником проекту Європейського Союзу «Набукко», який, у свою чергу, має транспортувати до Європи газ із родовищ Каспійського басейну, оминаючи Росію. У самій Росії серед провідних політиків лунають заяви про те, що «Південний потік» економічно не вигідний Москві і що його головна мета політична.
XS
SM
MD
LG