Доступність посилання

ТОП новини

Реклама їжі, неправда і безсоння


Діти з понаднормовою вагою є більш вразливими у сприйнятті реклами їжі. Науковці університету американського міста Місурі-Канзас взяли для порівняння дві групи дітей віком від 10 до 14 років. В одній групі діти з підвищеною вагою. В іншій вага дітей була в рамках норми. Результати дослідження опубліковані в новому виданні The Journal of Pediatrics.

Метою учених було дослідження про те, як дитячий мозок реагує на рекламні гасла їжі. Обом групам запропонували по 60 гасел щодо їжі і різних страв і 60 гасел, які не стосуються їжі взагалі. Магнітно-резонансні сканери фіксували реакцію мозку дітей на ті чи інші подразники.

Виявилося, що діти з підвищеною вагою і ознаками ожиріння продемонстрували більшу реакцію на гасла їжі, ніж діти із групи з нормальною вагою.

При цьому здорові діти у своїх реакціях проявили значно більший самоконтроль, ніж діти з ожирінням. Учені вважають аспект самоконтролю найбільшим досягненням свого дослідження.

У цьому зв’язку, на думку американських науковців, поліпшення самоконтролю з відповідним тренінгом буде серйозним допоміжним фактором у превентивних зусиллях проти ожиріння і його небезпечних для здоров’я наслідків.

Обличчя і брехня

Коли людина говорить неправду, то вона наражається на так званий «ефект Буратіно» – в неї підвищується температура навколо носа і біля внутрішніх куточків очей. На додаток, якщо людині доводиться розумово напружуватись, то температура обличчя знижується. І навпаки, коли людину опановує страх, температура обличчя зростає.

Таких висновків дійшли науковці кафедри експериментальної психології в Університеті іспанського міста Гренада. Їхні термографічні дослідження були опубліковані в інтернет-ресурсі ScienceDaily.

Безсоння

В останньому номері Neurology®, журналу Американської академії нейрології, опубліковано повідомлення про новий медикамент проти безсоння під назвою «суворексант» (suvorexant).

На думку винахідника медикаменту професора Джозефа Геррінга, суворексант може стати успішним альтернативним знаряддям подолання безсоння. При цьому, внаслідок дослідження, цей препарат продемонстрував, що його сприймають пацієнти досить добре , і він не дає серйозних побічних наслідків. Джозеф Геррінг нагадав, що останнім часом було проведено ґрунтовне дослідження суворексанту, щоб пропонувати його людям похилого віку, як категорії пацієнтів із високим відсотком тих, хто потерпає від безсоння.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG