Доступність посилання

ТОП новини

Батько обвинуваченого в тероризмі подав позов до обласної прокуратури


Батько Дмитра Реви, одного з обвинувачених у справі про теракти, позивається до прокуратури Дніпропетровської області через поширення його персональних даних прес-службою відомства, повідомили сьогодні в його оточенні. Цей позов Валентин Рева подав до Жовтневого райсуду Дніпропетровська.

За його словами, після появи повідомлень, ніби підсудних у справі про теракти «морять голодом», прес-служба облпрокуратури поширила заяву, що арештовані харчуються відповідно до норм. Щоб підтвердити ці дані, до розсилки додали копії заяв від родичів на передачу продуктів до ізолятора, які містили персональні дані, зокрема, домашні адреси.

«За законодавством, інформація про мене, яка була поширена прес-службою прокуратури Дніпропетровської області через ЗМІ, є конфіденційною та могла бути поширена виключно за моєю згодою», – мовиться в позові.

Позивач просить визнати неправомірними дії прокуратури та зобов’язати її компенсувати моральну шкоду символічною сумою в 1 гривню.

Обласна прокуратура поки ніяк не прокоментувала цей позов.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG