Доступність посилання

ТОП новини

Свята у Львові: рок-коляда і різдвяний ярмарок


Львів – «До Львова на зимову казку!» запрошують гостей у мерії міста. Програма зимових святкувань у Львові розпочинається 7 грудня і триватиме до 17 лютого. Різдвяний ярмарок, вуличні вистави театру «Воскресіння», Свята вечеря у внутрішньому подвір’ї Ратуші, фестивалі «Джаз без», «Спалах різдвяної зірки», Свята, медівникове містечко, свято пампуха і шоколаду – такий набір розваг пропонують цього року. На площі Ринок уже запрацювала ковзанка. Але до відпочинкового списку варто ще додати виставки у музеях і арт-галереях.

Кожну п’ятницю у Львові помітно більше молодих туристів, які зазвичай приїжджають на два вихідні. Міські чиновники постійно заявляють, що Львів орієнтується на молодих туристів, але саме для молоді розваг обмаль. А ще у неділю не працює багато музеїв, репертуар театрів далекий від смаків молодих людей. Альтернативою залишається екскурсія Львовом на Чудо-поїзді, яку можна слухати сімома мовами. Мандрівка містом у веселому трамваї обійдеться у 50 гривень. Також молодь приваблюють креативні львівські кав’ярні, на кшталт «Криївки» чи «Копальні кави», які заманюють своїми атракціями: фотографія біля Мазоха чи зенітки, встановленої на даху історичної будівлі.

Андрій Сидор, директор компанії з організації подій у Львові, каже, що у місті Львові потрібно подбати саме про цікавий відпочинок для молоді.

«На ринку молоді ми програємо Одесі, куди сьогодні їздить багато молодих людей, які можуть собі дозволити відпочинок. Там добре розвинена інфраструктура, кінотеатри, нічне життя. У них хіба у день можна подивитись архітектуру,музеї, відвідати кав’ярні. Туристи різні, у нас немає яскравих пропозиції, чим у місті зайнятись. Львівські театри мали б думати над цікавим репертуаром, немає нічого цікавого для молоді довкола Львова. Молодь мала діставати екстремальні емоції», – каже експерт.

Ціна відпочинку

Якщо порахувати витрати на дорогу у Львів, проживання у центрі міста в хостелі (а це у межах 100 гривень з людини), відвідання музеїв (квитки 10-15 гривень), кав’ярень, то такий відпочинок протягом двох днів коштуватиме до тисячі гривень одній людині. Чимало з тих, хто відвідує Львів, далі їдуть в Карпати, де катаються на лижах.

У Карпатах, Славську чи Тростянці, вартість проживання у новорічний період з 28 грудня до 10 січня зросла удвічі. Місце у двомісній кімнаті в котеджі з дворазовим харчуванням коштує від 250 гривень з людини, після 10 січня – 120-180 гривень, але вже без харчування. Львівські лижварі наголошують, що висока ціна у львівських Карпатах не відповідає якості, тому воліють кататись на лижах у Польщі і Словаччині, де, кажуть, краща інфраструктура і дешевші ціни.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG