Доступність посилання

ТОП новини

Арештованих перед виборами міських депутатів Дніпродзержинська випустили з СІЗО


Рішенням суду з-під варти на підписку про невиїзд випущені депутати Дніпродзержинської міської ради, нашоукраїнці Ігор Лісничий та Юрій Лисяк, заарештовані незадовго до виборів до Верховної Ради – інформацію про це підтвердив сьогодні Радіо Свобода голова обласної організації «Нашої України» Віктор Гноєвий.

За його даними, депутатів випустили, взявши грошову заставу – по 20 тисяч гривень із кожного.

Як сказав Радіо Свобода Віктор Гноєвий, у «Нашій Україні» справу вважають політично мотивованою. «А як ще можна це розцінювати? Протримати майже три місяці у слідчому ізоляторі депутатів, один із яких, Юрій Лисяк, зокрема, був кандидатом на виборах до Верховної Ради України», – вважає Гноєвий.

Лісничий і Лисяк були затримані у вересні 2012 року за звинуваченням у хуліганстві 4-річної давнини. За офіційними даними, депутати, перебуваючи на території комунального підприємства «Аульський водовід», «грубо порушували громадський порядок»: разом із невстановленими особами, частина з яких була в масках, із застосуванням електрошокерів перешкоджали роботі підприємства.

В обласній організації «Нашої України» тоді заявили про замовний характер справи, а в обласному управлінні міліції у відповідь на інформаційний запит Радіо Свобода такі звинувачення відкинули.
XS
SM
MD
LG