Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи вирішать долю Азарова? (Огляд преси)


Київ – Повторно внісши на розгляд Верховної Ради кандидатуру Азарова на прем’єра, Янукович «мобілізує» парламент та замінює реальні реформи їхньою імітацією, стверджує газета «Україна молода». Видання пише, що новий парламент, який має голосувати за прем’єра вже у перший день своєї роботи, опиниться у непростій ситуації. Причому привід для хвилювань отримає як провладна сила, так і опозиція. Перша має відповісти екзаменаторові – Президенту Януковичеві – чи здатна вона домовлятися і організовувати більшість голосів. Опозиція ж завтра екзаменуватиме своїх, але, насамперед, мажоритарників. Тих самих, які перемогли в одномандатних округах завдяки опозиційній риториці та підтримці опозиційних лідерів. Газета стверджує, що методів «обробки» незалежних кандидатів було два – і обидва традиційні: обіцянки грошових благ і турботливі телефонні дзвінки з прокуратури. Хто зламався і погодився, а хто й просто погодився, стане зрозумілим уже завтра, зазначає видання. Заголовок статті – «Іспит Азаровим».

А ось експерт газети «День» не виключає, що буде повторення варіанту 1999 року, коли президент Кучма начебто виконав перед Пустовойтенком свої зобов’язання і вніс його кандидатуру на розгляд у парламент. Однак Верховна Рада не його не підтримала, і тоді Кучма вніс іншого кандидата. Так само може бути й сьогодні щодо Миколи Азарова, зауважує видання. Якщо голосів не вистачить, Президент вноситиме іншу кандидатуру. Але, на думку експерта видання, голосів може не вистачити і для підтримки інших кандидатур. Єдиною надією Миколи Азарова можуть бути комуністи. Завдяки давній співпраці з комуністами Азаров має найбільше шансів, що вони його підтримають. Про це наголошується в статті «Система консервується…».

«Будівництво «Південного потоку» є геополітичною поразкою України» – у статті під таким заголовком дописувач «Газети по-українськи» наголошує, що Україна навряд чи зможе переконати європейських урядовців не брати участі в російському проекті. І російський «Газпром» скористався з цього. Він убив клинці між окремими країнами-членами ЄС, а тепер вбиває їх і між ЄС і Україною. ЄС просто убезпечує своє постачання газом, щоб не залежати від непередбачуваних обставин, зазначає видання.

Майже 30 українських приватних підприємств, що видобувають газ, можуть опинитися на межі банкрутства. Як інформує газета «Голос України», у грудні їхню продукцію не допустили до споживача. До чого це призведе, йдеться в матеріалі «Приватні підприємства позбавляють права власності».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG