Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція не голосуватиме за Рибака на посаду спікера, а комуністи відмовчуються


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Київ – Партія регіонів домовилася з комуністами і призначить на посаду Голови Верховної Ради Володимира Рибака, вважають в опозиції. Тому усі три опозиційні фракції вирішили не брати участі у виборах спікера парламенту. Водночас, припущення щодо домовленостей між регіоналами та комуністами не підтверджують у жодній із двох фракцій.

У «Батьківщини» свої кадрові питання. Головою парламентської фракції цієї політичної сили обрали Арсенія Яценюка. А за кандидатури від Партії регіонів на будь-які посади Об’єднана опозиція не голосуватиме, заявив Радіо Свобода депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв.

«Питання заступника (Голови Верховної Ради – ред.) ми погоджуємо з нашими партнерами і колегами зі «Свободи» і УДАРу», – додав Соболєв.

Партія регіонів пропонує Рибака на спікера, а Азарова на прем’єра

Тим часом, фракція Партії регіонів вирішила висувати на посаду Голови Верховної Ради депутата Володимира Рибака. Про це Радіо Свобода повідомив регіонал Вадим Колесніченко. Також, за його словами, Партія регіонів підтримає кандидатуру Микола Азарова на посаду Прем’єр-міністра.
Рибака найкраще вміє поєднувати речі, які не поєднується
Вадим Колесніченко

«Одноголосно було прийняте рішення підтримати кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра Миколи Азарова, а на посаду спікера парламенту кандидатуру Володимира Рибака. Він найкраще вміє поєднувати речі, які не поєднується. Ми вважаємо, що він зможе об’єднати роботу парламенту тому, що він є конструктивним, і є фігурою, яка не уособлює в собі якийсь негатив. Ми вважаємо, що його оберуть», – заявив Колесніченко.

УДАР не голосуватиме за жодного представника Партії регіонів – Продан

Утім, за висуванців Партії регіонів вирішили також і в УДАРі, розповіла Радіо Свобода депутат від цієї партії Оксана Продан.
Ми слухаємо заяви Партії регіонів про те, що вони вже зібрали більшість, зігнавши туди мажоритарників
Оксана Продан

«Партія УДАР не буде голосувати за Рибака, як і за будь-якого представника Партії регіонів. Ми не будемо нікого на Голову Верховної Ради висувати, тому що ми слухаємо заяви Партії регіонів про те, що вони вже зібрали більшість, зігнавши туди мажоритарників. Тому ми нікого не будемо висувати самі, але й за кандидатури від Парті регіонів голосувати не будемо», – сказала Продан.

В опозиції також немає причин підтримувати і кандидата на посаду прем’єра, зауважила Оксана Продан.

Опозиція радиться чи висувати альтернативну кандидатуру – Кошулинський

У «Свободі» так само не сприймають висуванців від Парті регіонів, але пропонують колегам із опозиції поміркувати над власними кандидати на керівні просади у Верховній Раді, повідомив Радіо Свобода депутат від цієї партії Руслан Кошулинський.
Фракції УДАРу, «Свободи» і «Батьківщини» претендуватимуть на посади першого чи другого заступника Голови Верховної Ради
Руслан Кошулинський

«Фракції УДАРу, «Свободи» і «Батьківщини» визначать конфігурацію взаємин і позицію щодо висування чи не висування альтернативної кандидатури, і претендуватимуть на посади першого чи другого заступника Голови Верховної Ради. Зараз йдуть перемовини для того, щоб вийти з консолідованою позицією», – відзначив Кошулинський.

Компартія самостійна політична сила – Симоненко

В опозиції вважають, що комуністи своїми голосами допоможуть регіоналам призначити, як Голову Верховної Ради, так і Прем’єр-міністра. Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко у коментарі Радіо Свобода цього не підтвердив, але й не спростував.

«Компартія самостійна політична сила. Незалежно від інших політичних сил ми будемо діяти на підставі програмних засад, з якими ми йшли на вибори», – наголосив Симоненко.

Депутат від Партії регіонів Володимир Олійник повідомив, що його партія веде переговори, зокрема, з Комуністичною партією про обрання на посаду першого заступника Голови Верховної Ради представника КПУ. Раніше ЗМІ повідомляли, що на посаду першого віце-спікера парламенту обговорюється кандидатура представника комуністів Ігора Калєтніка.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG