Доступність посилання

ТОП новини

Перші «тушки»: «Батьківщина» заявила, що двоє депутатів, які не ввійшли до фракції, мають скласти мандати


Фракція «Батьківщина» в новообраній Верховній Раді 7-го скликання вирішила сьогодні, що вимагатиме скласти депутатські мандати двох народних депутатів, які були обрані від Об’єднаної опозиції, але не ввійшли до фракції всупереч своїй присязі, повідомила прес-служба партії «Батьківщина».

Фракція нагадала, що Олександр і Андрій Табалови ще 5 серпня підписали присягу кандидата на депутата, в якій вони «перед Господом Богом та перед Українським народом» клялися в разі обрання вступити до фракції «Батьківщина» і не виходити з неї протягом усього мандату «ні юридично, ні фактично».

У разі ж «принципової зміни» політичної позиції, нагадує «Батьківщина», депутати обіцяли, що вважатимуть «справою честі» скласти депутатські повноваження.

Олександр Миколайович Табалов, 1957 року народження, з Кіровограда був обраний як 49-й у партійному списку «Батьківщини» з загалом 62 обраних за цим списком, а Андрій Олександрович Табалов, 1983 року народження – в мажоритарному окрузі № 99 у Кіровограді, отримавши 32,8 відсотка голосів і на 2,5 відсотки випередивши суперника-регіонала.
XS
SM
MD
LG