Доступність посилання

ТОП новини

Табалов – біля дверей сесійної зали на камеру: «Ми не тушки»


Опозиція не пускає Табалових до сесійної зали Ради
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Опозиція не пускає Табалових до сесійної зали Верховної Ради

Олександр Табалов, депутат, якого опозиціонери не пустили сьогодні до сесійної зали, заявив, що не є «тушкою».

«Ми не тушки. Ми, звичайно, не входимо до фракції. Ми хочемо подивитися, як фракція себе покаже», – сказав він про себе та свого сина Андрія, який балотувався в мажоритарному окрузі в Кіровограді.

Після того, як Олександр та Андрій Табалови не змогли пройти до зали через одні двері, вони попрямували до інших. Але і там зайти до зали їм не дали. Треті двері опозиціонери також заблокували. Опозиція попередила двох своїх обранців, які відмовилися від входження до фракції «Батьківщина», що вони жодного дня не потраплять у парламент.

11 грудня Об’єднана опозиція «Батьківщина» оприлюднила вимогу до Олександра та Андрія Табалових скласти їхні депутатські мандати. Такі вимоги пов’язані з тим, що ці два депутати не увійшли до складу фракції «Батьківщина» і порушили тим самим присягу кандидата у народні депутати, підписану ними 5 серпня цього року.

Згідно з присягою, кожен кандидат у народні депутати від «Батьківщини» «перед Господом Богом та народом України публічно присягнув» дотримуватися низки зобов’язань. Зокрема, в тексті йшлося про те, що в разі принципової зміни політичної позиції врозріз із позицією Об’єднаної опозиції «Батьківщина» обраний депутат «вважає справою честі та зобов’язується скласти повноваження народного депутата України».
XS
SM
MD
LG