Доступність посилання

ТОП новини

Росія розкритикувала США за визнання сирійської опозиції


Сергій Лавров, архівне фото
Сергій Лавров, архівне фото
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив сьогодні, що визнання Сполученими Штатами Америки провідного опозиційного об’єднання в Сирії суперечить попереднім домовленостям, за якими в Сирії мав би початися діалог між представниками влади і опозиції.

За його словами, це визнання означає, що США вочевидь вирішили зробити ставку на збройну перемогу цього опозиційного об’єднання, яке раніше заявляло, що відмовляється від діалогу з владою Сирії і боротиметься за її скинення.

Учора президент США Барак Обама оголосив у телеінтерв’ю, що Сполучені Штати визнають найвпливовіше об’єднання сирійської опозиції, Національну коаліцію сирійських революційних і опозиційних сил, за законного представника сирійського народу. За його словами, у США дійшли висновку, що ця коаліція об’єднує нині досить багато різних сил і достатньо відображає і представляє все населення Сирії.

Також учора США визнали одне з сирійських угруповань, опозиційних до влади Сирії, за терористичне. Державний департамент заявив, що так званий Фронт «Ан-Нусра», відомий також як «Джабгат ан-нусра» чи «Фронт перемоги», є насправді назвою для діяльності в Сирії іракського підрозділу терористичної мережі «Аль-Каїда».
XS
SM
MD
LG