Доступність посилання

ТОП новини

Хто у Верховній Раді є потенційними «тушками»? (Огляд преси)


«Чи відповість Яценюк за своїх «тушок»?» – у статті під таким заголовком газета «Україна молода» зауважує, що купується те, що продається. Однак, як пише далі видання, перебіжчиками в абсолютній більшості випадків стають народні депутати, що мають певний набір якостей та характеристик: підприємці без чіткої ідеологічної позиції, особи, на яких – відповідно до їхньої бізнес-історії, можна натиснути, залякати кримінальною відповідальністю або зацікавити більшими заробітками під дахом іншої політичної сили. Тобто «групу ризику» в кожній фракції можна було б вирахувати ще на етапі формування виборчих списків.

У новому парламенті опозиція бореться за нові правила, а влада, як і раніше, діє старими методами, стверджує газета «День». З іншими коментарями початку роботи парламенту видання знайомить в статті «Різкий старт».

В цьому ж числі «День» нагадує, що держава гарантує безкоштовну та доступну дошкільну освіту. Проте, як наголошує видання, на практиці батьки змушені давати хабарі та сплачувати обов’язкові благодійні внески, щоб влаштувати дитину в садочок. Адже держава змогла забезпечити місця в дошкільних закладах лише для 60-70% дітей, але при цьому не створила умов для приватного сектору. Тому батькам залишається або давати хабар, щоб дитину взяли до дитсадка, або платити за довідку про те, що дитина начебто відвідувала дошкільний заклад, підсумовує видання.

Щодня українці віддають від трьох до десяти мільйонів гривень на «вдячність» за своїх дітей в школах, лікарнях, дитячих садках. Куди звертатися, щоб анонімно розповісти, за які послуги і скільки довелося заплатити чиновникам «в кишеню» розповідає газета «Факти».

Онкологія є другою найпоширенішою причиною смерті в Україні (перша – хвороби системи кровообігу). Лише за 2011 рік онкологія забрала майже 89 тисяч життів. Як інформують «Ізвєстія в Україні», упродовж місяця рак вбиває більше народу, ніж гине людей внаслідок аварії на дорогах країни за рік. Про те, наскільки сумлінно в Україні вирішують проблему раку йдеться в матеріалі «Медичне втручання».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG