Доступність посилання

ТОП новини

У російському Слідчому комітеті заявляють про причетність до «Маршу мільйонів» грузинського політика


Грузинський політик Ґіві Тарґамадзе не лише фінансував, але й координував із лідерами російської опозиції проведення «Маршу мільйонів» у Москві у травні, який закінчився сутичками з поліцією і масовими затриманнями, стверджує російський Слідчий комітет.

«Щодо даних, які з’явилися у ЗМІ, про контакти Ґіві Тарґамадзе з лідерами російської опозиції, то необхідно уточнити, що Слідчий комітет не зацікавлений у їхньому передчасному оприлюдненні і не є ініціатором їхньої публікації. Але з огляду на те, що такі дані вже з’явилися у ЗМІ, Слідчий комітет може лише підтвердити факт їхнього існування», – мовиться у повідомленні, розміщеному на сайті відомства.

За даними Слідчого комітету Росії, у матеріалах справи «містяться докази, що підтверджують не лише фінансування російської опозиції з боку Ґіві Тарґамадзе, але і його конкретну роль в організації масових заворушень на Болотній площі, а також його безпосереднє керівництво діями лідерів опозиції при проведенні «Маршу мільйонів» у Москві».

У зв’язку з цим Слідчий комітет підготував запит про правову допомогу, який найближчим часом надішлють до компетентних органів Грузії.

Тарґамадзе є головою грузинського парламентського комітету з питань безпеки та оборони, а також членом партії «Єдиний національний рух», заснованої президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі.

Багатотисячні «марші мільйонів» проводилися в Москві 6 травня, 12 червня і 15 вересня цього року. 6 травня, напередодні інавгурації російського президента Володимира Путіна, акція в Москві закінчилася сутичками з поліцією. Тоді затримали близько 400 осіб. Після цього в Росії порушили кримінальну справу про «масові заворушення», в якій проходить низка опозиційних діячів.
XS
SM
MD
LG