Доступність посилання

ТОП новини

У США Сюзан Райс відмовилася висуватися на держсекретаря


Сюзан Райс
Сюзан Райс
Постійний представник США в ООН Сюзан Райс зняла свою кандидатуру з розгляду на посаду держсекретаря. У своєму листі до Барака Обами вона попросила президента не розглядати її кандидатуру, бо процес може виявитися «тривалим і руйнівним».

Раніше Райс гостро розкритикували республіканці: їм не сподобалося, що дипломат назвала вересневий напад лівійців на американське консульство у Бенгазі непередбачуваним наслідком обурення через антимусульманський фільм. Республіканці натомість стверджували, що провина за ті події лежить цілком і повністю на американському керівництві: мовляв, у Білому домі не почули заклику американського консульства у Лівії посилити охорону дипломатичних об’єктів. Окрім того, республіканці вважають напад спланованою терористичною атакою.

Експерти припускають, що віднині найвірогіднішим наступником Гілларі Клінтон на посаді держсекретаря США є сенатор Джон Керрі.

Сама Клінтон раніше оголосила, що вона планує піти у відставку наприкінці січня – коли офіційно закінчиться перший термін президента Обами.
XS
SM
MD
LG