Доступність посилання

ТОП новини

У МАГАТЕ прокоментували переговори з Іраном


Герман Накертс
Герман Накертс
Заступник директора Міжнародної агенції з атомної енергії Герман Накертс сьогодні заявив, що переговори з Іраном можуть привести до укладення наступного місяця угоди про проведення розслідування з приводу його ядерної діяльності.

Вчора представники МАГАТЕ і влади Ірану провели чергове, вже шосте коло переговорів з приводу суперечливої іранської ядерної програми, проте прориву ці переговори не дали. Сторони домовилися знову зустрітися 16 січня. Зі свого боку, іранці заявили про прогрес.

МАГАТЕ намагається з’ясувати, чи розробляє Іран ядерну зброю. Агенція домагається доступу до військового об’єкту Парчин неподалік іранської столиці, де, як вважають, могли вести таємні дослідження, пов’язані з розробкою ядерної зброї.

Тегеран заявляє, що МАГАТЕ вже проводила перевірку Парчина в 2005 році і не виявила доказів секретної ядерної діяльності.

Водночас фотографії з супутника, зроблені цього року, свідчать про проведення в Парчині вибухових робіт, метою яких могло бути знищення слідів незаконної діяльності.
XS
SM
MD
LG