Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові затримали 22 учасників маршу на захист Павличенків


Співробітники міліції затримали 22 учасників маршу в Харкові з вимогою звільнити Дмитра і Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ в області.

За даними відомства, це сталося вчора близько 20:30. Як повідомили правоохоронців, учасники заходу почали кидати в співробітників міліції шматки снігу, петарди, димові шашки, сміття, палили фальшфеєри.

«При цьому вони використовували також піротехнічні засоби, ображали співробітників міліції огидними вигуками, провокували на бійку», – мовиться в повідомленні.

Затриманих доставили в Київський районний відділ міліції Харкова. На них склали адміністративні протоколи, всіх їх попередили про явку в суд і відпустили, повідомили в міліції. Після затримання, о 20:30 інші учасники заходу розійшлися.

За даними правоохоронців, в акції брали участь близько 400 людей.

У жовтні Дмитра Павличенка (батька) засудили до довічного ув’язнення, а Сергія Павличенка (сина) до 13 років позбавлення волі, визнавши їх винними в убивстві судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова, яке сталося навесні минулого року. За повідомленнями, цей суддя раніше виніс рішення у справі про житло не на користь Павличенків.
XS
SM
MD
LG