Доступність посилання

ТОП новини

Замість вертолітного майданчика для Януковича – бізнес-центр? (Огляд преси)


Київ – Зміна тональності європейських структур щодо України засвідчила, що в ЄС схиляються до необхідності відокремити режим Януковича і тактичні цілі впливу на нього від українського народу та стратегічно важливої мети – євроінтеграції України, стверджує «Український тиждень». Видання пише, що пом’якшення позиції ЄС – дуже вчасний крок, особливо з огляду на часті розмови про можливість активізації євразійського вектора інтеграції Києва. Зміна ж тональності з боку ЄС дає Януковичу сподівання на можливість подальшого балансування, а отже, може втримати його від різких кроків, зазначає видання.

Невідома фірма з офшорними засновниками вибудувала під виглядом вертолітного майданчика для Віктора Януковича унікальний бізнес-комплекс у центрі столиці, стверджує тижневик «Кореспондент». Офшори замішані ті ж, що і при покупці скандальних нафтових платформ. Ідея доставляти Президента з його заміської резиденції в центр Києва гелікоптером вже майже й не згадується. Докладніше йдеться в статті «Іменем Президента».

«Фінансові піраміди відібрали в українців 350-400 мільйонів доларів» – у статті під таким заголовком тижневик «Коментарі» пише, що криза спровокувала розквіт фінансового шахрайства, яке тепер працює в системі координат не чорних, а сірих, майже легальних, схем. Одним з останніх ноу-хау шахраїв стала організація структур, які нібито видають безкоштовні кредити. Щоб утертися в довіру обивателю, багато з них маскуються під банки, що активно працюють на ринку споживчого кредитування. Зв’язуватися ж з аферистами, що витрушують із кишень громадян сотні мільйонів, не бажають ні фінансові регулятори, ні МВС, зазначає видання.

Українці страждають від безсоння. Однак лише одиниці намагаються вирішити проблеми за допомогою фахівців. Більшість сприймають недосип як норму сучасного життя. Про причини і наслідки розповідає тижневик «Фокус» у матеріалі «Вам і не спалося».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG