Доступність посилання

ТОП новини

В які урядові крісла можуть сісти Богатирьова, Табачник і Герман? (Огляд преси)


Київ – Валерій Хорошковський навряд чи націлюється на посаду Президента, стверджує газета «День». Не виключено ,що він спробує повторити подвиг Сергія Тігіпка: взяти участь у президентських перегонах як кандидат від третьої сили. Але не для того, щоб отримати перемогу, а щоб утвердити себе як самостійного політичного гравця і, можливо, використати результати участі в президентській гонці для торгів із Президентом і повернутися у владу вже переможцем. Завдання максимум – сформувати свою політичну силу, мінімум – зайнятися відбіленням політичного іміджу. З іншими коментарями і прогнозами видання знайомить у статті «Дуель поглядів».

Європейський парламент закликає українців не співпрацювати зі Всеукраїнським об’єднанням «Свобода». А чому не з комуністами? – обурюється експерт газети «День». Він вважає, що в Європі намагаються судити «Свободу» за власними правими партіями, деякі з яких – це засіб білої більшості не допустити іммігрантів та конкуренції з їхнього боку. Натомість в Україні феномен «Свободи» зріс, навпаки, на хвилі прагнення досягти справедливості й рівності, як протест української більшості проти гноблення. Тому ставити знак рівності між, наприклад, французькими, австрійськими та українськими «правими» – свідчення рідкісної упередженості, схематичності та лінощів мозку. Публікація так і називається «Упередження та лінощі мозку».

Несподівано різка реакція Європарламенту на ідеологію «Свободи»
­– прояв російського сліду? Про це зауважує газета «Україна молода». Видання пише, що одна справа, коли в межах дипломатичної риторики вказується на недоліки, а інша – коли є прямий заклик ізолювати парламентську політичну партію. Тому є великий ризик, що ця поправка стане інструментом політичних маніпуляцій в Україні й поза її межами. І вже незабаром можна очікувати ухвалення документа і російською Держдумою, зазначає експерт видання.

У зв'язку з відходом Сергія Тігіпка до парламенту відбудеться переформатування зон відповідальності віце-прем'єрів. Найбільш імовірним варіантом газета «Сегодня» називає призначення соціальним віце-прем'єром Раїсу Богатирьову зі збереженням за нею посади міністра охорони здоров'я, а гуманітарним віце-прем’єром і одночасно міністром освіти і науки буде Дмитро Табачник. Однак називається і ще один варіант, який, втім, видання називає малоймовірним: гуманітарним віце-прем’єром і міністром культури стає Ганна Герман. Очікується також, що в сферу відповідальності віце-прем’єра Бориса Колеснікова буде передане агентство по спорту.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG