Доступність посилання

ТОП новини

У Києві скоїли напад на Гостиний двір (ВІДЕО)


Невідомі сьогодні рано вранці скоїли напад на Гостиний двір. Про це пише у своєму Facebook журналіст Вахтанг Кіпіані.

«Бандитів було близько сорока. Двох активістів Андрія Пастушенка та Вадима Торопова побили, тягали по землі», – повідомляє він.

«Ігор Луценко та Едуард Курганський блокували автомобілями в’їзд техніки всередину будівлі, але машини просто відтягнули від проходу, разом із людьми. Міліція не втручалась і не реагувала на побиття», – наголошує Кіпіані.

Як повідомляє активіст Вадим Торопов на своїй сторінці у YouTube, незабаром після нападу рейдери забарикадувалися на території об’єкта. Нижче – відео, оприлюднені Тороповим на YouTube.





За даними активіста Ігоря Луценка, напад почався о 02:42. «Виштовхали частину наших на вулицю, частина забарикадувалася. Міліція – нуль реакції. Заблокували ворота від нас. 2 години після того почали заводити техніку. Ми думали, вона заїде зі сторони Могилянки, одна вантажівка навіть ніби туди їхала. Але вони почали заводити з церкви Пирогощі», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

«Бачив, як наші кидаються під колеса «намазів». Андрія (Пастушенка – ред.) сильно побили, його потім забрала швидка. Вадима Торопова теж», – додав він.

У вересні Київська міська рада дозволила реконструкцію Гостиного двору під торговельно-офісний центр.

5 липня цього року Верховна Рада узаконила приватизацію об’єкта.

Із кінця травня на території Гостиного двору триває безстрокова акція протесту. Її учасники стверджують, що приватизація Гостиного двору є незаконною. Вони також вимагають повернення будівлі статусу пам’ятки архітектури, що могло б убезпечити її від забудови.
XS
SM
MD
LG