Доступність посилання

ТОП новини

Чому в Україні зростає кількість жорстоких убивств?


Міністерство внутрішніх справ і Генеральна прокуратура стверджують, що в Україні «вперше за чотири роки» спостерігається зниження рівня злочинності. А «за останній рік кількість тяжких злочинів вдалося скоротити аж на три з половиною відсотки», повідомив Радіо Свобода начальник управління зв’язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук.

Між тим, 2012 рік увійде в історію України, як рік «караванського стрілка» та «харківського обезголовлення». Наприкінці вересня один із покупців столичного торгово-розважального центру «Караван» убив трьох охоронців. На початку листопада вранці при пограбуванні ювелірного магазину в Маріуполі застрелили молодого охоронця та дівчину продавця. У професійне свято українських суддів 15 грудня харківському судді та усім членам його родини відтяли голови.

Геннадій Москаль, народний депутат від ВО «Батьківщина», генерал міліції стверджує, що насправді злочинність зростає, але МВС приховує статистику.

«Економічні злочини й кримінальні злочини плюсуються і йдуть в одну статистику. Зараз іде різке падіння викриття економічних злочинів, службових злочинів, хабарництва, а кількість важких злочинів й, зокрема, убивств, зростає», – сказав опозиціонер Радіо Свобода в ефірі програми «Ми разом».



Експерти ж вважають, що скоєння тяжких злочинів стимулює загальне падіння матеріального й духовного рівня українців, відсутність моральних обмежень у представників влади та безкарність.

До того ж, убивство учнів та учителів у американському місті Ньютаун, скоєне 14 грудня двадцятилітнім сином вчительки, прямо вказує, що зброя не захищає нікого.

  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG