Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ став членом Асоціації європейських новорічних міст


Ялинка у Дніпропетровську
Ялинка у Дніпропетровську
Дніпропетровськ став членом Асоціації європейських новорічних міст – його новорічно-різдвяне містечко увійшло до числа найоригінальніших та найбільших святкових містечок Європи. Таку інформацію у середу оприлюднила Дніпропетровська облдержадміністрації.

Урочисте відкриття святкової площі у центрі міста відбулось цього вечора.

За даними організаторів, за кількістю ліхтариків та вогників новорічне містечко у Дніпропетровську найбільше в Україні та одне з найбільших в Європі. Його прикрашають 3 мільйони ліхтариків. Центром композиції є унікальна 14-метрова hi-tech (у стилі високих технологій) ялинка.

Цьогоріч містечко розширило свої кордони, додатково оздобили ще близько 100 дерев.

«У центрі казкового містечка розташований єдиний в Україні новорічний світловий фонтан, який переливається сяйвом 40 тисяч світлодіодів і створює ефект водоспаду. Ефект досягається завдяки тому, що на кожному зі «струменів» фонтану встановлено спеціальне обладнання, яке дозволяє імітувати сяючі краплі води», – зазначили в облдержадміністрації.

У казковому містечку для дітей та дорослих встановлені фігури лісових звірят і казкових героїв. Серед них – олені, пінгвіни, ведмеді, птахи, снігові баби. Вони виготовлені з десятків тисяч маленьких ліхтариків.

Містечко працюватиме до 13 січня. Організатори обіцяють щодня влаштовувати тут різноманітні заходи – концерти, конкурси, вистави.
XS
SM
MD
LG