Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко звільнять із в’язниці, щоб потім знову ув’язнити? (Польські ЗМІ)


Варшава – Юлію Тимошенко звільнять із в’язниці, щоб потім знову ув’язнити? Над таким питанням розмірковувало у середу Польське радіо. Українська проблематика присутня і в інших радіосюжетах. Зокрема, польське громадське радіомовлення повідомляє про позитивні зрушення на польсько-українському кордоні. Чимало польських ЗМІ також розповідають про подробиці вручення польської журналістської антипремії «Гієна року». Цьогоріч її присудили відомим радіоведучим, які у сатиричній програмі глузували над українськими заробітчанками.

Чимало польських ЗМІ розповідають сьогодні про присудження антипремії «Гієна року». Асоціація польських журналістів під кінець кожного року надає так би мовити звання «гієни» журналістам, які відзначились особливою неретельністю та легковаженням журналістської етики. За результатами 2012-го, «Гієнами року» оголосили Кубу Воєвудського та Міхала Фігурського. Ці два радіоведучі в сатиричній радіопередачі грубо образили українок, які працюють хатніми робітницями у Польщі. Радіо TOK FM докладніше розповідає про конкурс «Гієна року» й нагадує, що прокуратура звинуватила обидвох журналістів у тому, що вони зневажають інших людей з огляду на їхню національність.

Польські ЗМІ уважно стежать за розвитком подій навколо ув’язненої Юлії Тимошенко. Заява Рината Кузьміна, заступника Генпрокурора України про те, що Тимошенко можуть звільнити внаслідок амністії або помилування – серед головних новин Польського радіо. Ця найпопулярніша в Польщі радіостанція цитує слова Кузьміна, що звільнення Тимошенко «було б перемогою гуманності над справедливістю». Проте, говорить радіо, водночас із такими заявами, прокурор припускає, що проти прем’єра можуть висунути чергові звинувачення. Польське радіо наголошує, що рішення в цій справі ухвалюватиме Президент Янукович.

Поки в Україні вирішують, що робити з ув’язненою Тимошенко, Польща намагається полегшити життя українських громадян, які перетинають запруджений транспортом українсько-польський кордон. Як повідомила українська редакція Польського радіо, в одному з найпопулярніших пунктів перетину цього кордону Корчова-Краківець запроваджено нові процедури, які пришвидшують перетин кордону.

Це пілотна програма, яка має збільшити пропускну спроможність кордонних переходів. Тепер усі контрольні дії польських прикордонників і митників тут відбуваються значно швидше. Перевірка документів здійснюється за принципом «єдине віконце», тобто водій робить на польському боці одну зупинку й не мусить виходити з автомобіля. Таке нововведення значно скоротить час очікування на кордоні, наголошує Польське радіо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG