Доступність посилання

ТОП новини

Фірташ знизить в Україні ціну на газ? (Огляд преси)


Київ – Кадрової революції в 2012-му не відбулося. Якими б не були зміни у складі Кабміну, ключовою подією є збереження на посаді прем'єра Миколи Азарова, стверджує газета «Сегодня». І хоча це рішення пов’язують з бажанням Президента зберегти на чолі уряду людину, яка не збирається створювати йому конкуренцію на президентських виборах-2015, видання переконує, що вирішальним фактором є соціально-економічна ситуація в Україні та необхідність впоратися з другою хвилею кризи. Вже кілька місяців триває падіння промислового виробництва, і в цих умовах Президент, на думку газетярів, вирішив не ризикувати, зробивши ставку на перевірені кадри. Вибір на користь голови Нацбанку Сергія Арбузова означав би шанс на подолання кризи за допомогою нових підходів, але водночас це був би ризик обвалу економіки та дефолту, наголошує «Сегодня».

Із кожним роком в Україні стають очевиднішими аж ніяк не ментально-географічні розбіжності між частинами країни, а соціально-політичні протиріччя між поколіннями, переконує газета «День». Але тим, хто сьогодні при владі, на думку газетярів, невигідно говорити про політичний конфлікт поколінь через те, що тоді доведеться зізнатися у власному безсиллі перед загрозою нових соціальних викликів. Очолювати боротьбу з проблемами доведеться новим політичним лідерам України. І цілком можливо, що ними можуть стати нинішні молоді політики з Донбасу, котрі дотримуються інших цінностей, ніж їхні старші земляки. Роздуми деяких з цих політиків про міфи, що роз’єднують, і реальні справи, що об’єднують країну, газета публікує у статті «Зміни у країні почнуться саме з Донбасу».

Бізнесмен Дмитро Фірташ повертається на український газовий ринок. Як інформує «Комерсант Україна», підприємець зареєстрував у Швейцарії компанію Ostchem Gas Trading, яка вже в наступному році продасть близько двох мільярдів кубометрів газу промисловим споживачам, а в майбутньому планує збільшити поставки. Вихід на ринок нового трейдера дозволить знизити ціни на паливо всередині країни, проте вдарить по економіці «Нафтогазу», вважають експерти газети.

В Україні понад 50 відсотків дитячих іграшок, що продаються на ринках і в спеціалізованих магазинах, не відповідають державним стандартам,констатує газета «Факти». Із 600 зразків продукції, перевіреної в одній з великих мереж Києва, на 594 вироби була відсутня будь-яка документація. Походження і безпеку цих товарів встановити неможливо, зазначає видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG