Доступність посилання

ТОП новини

В опозиції пропонують вказувати національність у свідоцтві про народження


Народний депутат з фракції «Батьківщина» Олег Канівець пропонує вказувати національність у свідоцтві про народження дитини.

Відповідний документ зареєстрований на сайті Верховної Ради 20 грудня, проте текст документа наразі відсутній.

Як повідомляє «Коммерсант-Украина», ініціатор законопроекту пояснив, що такий підхід є загальноприйнятою європейською практикою.

За словами Канівця, цей документ – не єдина його подібна ініціатива. «Наступний законопроект, який я планую подати, – про те, щоб повернути графу «національність» у паспорт. Для того, щоб його підготувати, мені потрібні три-чотири дні», – сказав депутат. За його словами, зазначення національності буде добровільним. «Сподіваюся, що ці законопроекти підтримають колеги з опозиції, а, можливо – й Партії регіонів, а от щодо комуністів я не впевнений», – сказав Канівець.

Зазначення національності в паспорті громадянина України не було серед передвиборних обіцянок партії «Батьківщина». Ця ініціатива міститься в передвиборній програмі її соратників з опозиції – партії «Свобода».

Як пише «Коммерсант», у самій «Свободі» запропоновану ініціативу підтримують частково й обіцяють наступного тижня подати до парламенту свій пакет аналогічних законопроектів. «Графа «національність» має фігурувати тільки в паспорті, а у свідоцтві про народження дитини слід зазначати національність її батька та матері, як це було раніше», – заявив виданню заступник голови фракції «Свобода» Андрій Мохник.
XS
SM
MD
LG