Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура займається розслідуванням штурму Одеської мерії


Прокуратура Одеської області почала розслідування інциденту зі штурмом будівлі Одеської міськради за статтею «хуліганство». Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«До міліції цього дня надійшло повідомлення про те, що на Думській площі, 1, в Одесі, біля будівлі Одеської міської ради, проводиться мітинг підприємців ринків Одеси. В акції беруть участь представники партій «Свобода», «Батьківщина», УДАР на чолі з народним депутатом України Павлом Кириленком. Він же є і головою Одеської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Учасники акції вимагають повернення в комунальну власність ринків міста, у тому числі і ринку «Привоз», а також недопущення перейменування низки міських вулиць», – мовиться в повідомленні.

За даними прокуратури, при спробі увійти до будинку міської ради сталася сутичка мітингувальників з охоронцями приватного підприємства, яке здійснює охорону будівлі міськради. При цьому невстановлені особи застосували сльозогінний газ, пошкодили вхідні двері. Охоронці проти мітингувальників застосували засоби пожежогасіння.

Щоб уникнути поглиблення конфлікту, прокурор області Олександр Галкін і працівники прокуратури провели зустріч з мітингувальниками, повідомили в прокуратурі.

Сьогодні близько сотні прихильників ВО «Свобода», підприємців і представників громадськості штурмували будівлю Одеської міськради, де відбувалася сесія. Зокрема, вони протестували проти перейменування деяких вулиць в Одесі.
XS
SM
MD
LG