Доступність посилання

ТОП новини

Японія вклала у термінал «D» аеропорту «Бориспіль» 227 мільйонів доларів


Японія надала Україні кошти для спорудження термінала «D» Міжнародного аеропорту «Бориспіль», повідомив Радіо Свобода Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Тоічі Саката.

«Загалом, Японія надала близько половини суми для побудови, а конкретніше це 19 мільярдів 100 мільйонів єн (приблизно 227 мільйонів доларів)», – сказав посол.

За його словами, «зараз тривають переговори щодо підписання інвестиційного договору між Японією та Україною, який базується на дотриманні основних засад необхідних для двосторонніх інвестицій».

«Я сподіваюся, що ця угода вже незабаром буде сформована та підписана», – наголосив Тоічі Соката й додав, що сподівається на збільшення товарообігу з Україною у 10 разів.

Коментуючи співпрацю Японії та України у рамках Кіотського протоколу, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні розповів, що «згідно з цим проектом Японія придбала в України 3 тисячі тон квот на викиди парникових газів». Отримані за продаж квот гроші Україна зобов’язана використати на реалізацію екологічних та енергозберігаючих проектів.

«У серпні було домовлено про те, що 1200 старих українських міліцейських автомобілів буде замінено на нові авто гібридного типу, які не мають шкідливих викидів . А також, починаючи з жовтня, у сотні потягів київського метро встановлять японські енергозберігаючі мотори нового покоління, а також частково мають бути замінені вагони метро, чим, на мою думку, кияни будуть приємно здивовані», – сказав посол.

Тоічі Саката також розповів, що в рамках Схеми Зелених Інвестицій реалізовуються українсько-японські проекти у Луганську, Донецьку, Автономній Республіці Крим та інших областях України. Йдеться про оновлення системи теплопостачання у майже 500 школах та лікарнях різних регіонів країни.
XS
SM
MD
LG