Доступність посилання

ТОП новини

Євроінтеграція для України вигідніша, ніж вступ до Митного союзу – Тігіпко


Євроінтеграція для України вигідніша, ніж вступ до Митного союзу, вважає народний депутат України Сергій Тігіпко.

«Євроінтеграція для нас залишається основним європейським курсом», – сказав він в ефірі телеканалу «Інтер» у п’ятницю ввечері.

Тігіпко висловив сподівання, що «вже в лютому, максимум – у березні» Україна матиме спрощений візовий режим із Євросоюзом.

«Сподіваюся, що в листопаді ми матимемо підписану угоду про асоціацію. Це дає одразу зону вільної торгівлі з ЄС», – наголосив він.

Тігіпко зазначив, що це вигідніше для України в середньостроковій перспективі в економічному плані. Нардеп наголосив, що «якби ми почали активний рух у Митний союз, ми мали б колосальні проблеми всередині країни».

Президент України Віктор Янукович заявив 13 грудня, що Україна «поступово приєднуватиметься до правил Митного союзу», оскільки може втратити в економічному плані. На 18 грудня був запланований робочий візит Президента України до Москви для проведення переговорів з російським колегою Володимиром Путіним і підписання документів, зокрема, про Митний союз. Проте візит тоді перенесли, як сказав посол Росії в Україні Михайло Зурабов, через те, що не були досягнуті домовленості в енергетичній сфері.
XS
SM
MD
LG