Доступність посилання

ТОП новини

У Миколаєві пікетували прокуратуру з вимогою не тиснути на учасників подій в Первомайську


У Миколаєві представники ВО «Свобода» пікетували прокуратуру Миколаївської області з вимогою припинити тиск правоохоронних органів на учасників подій у Первомайську одразу після парламентських виборів, повідомляє УНІАН. Як говорить один з організаторів акції, голова миколаївської міської організації ВО «Свобода» Ігор Дерев’янко, стало відомо про декілька фактів тиску на жителів Первомайська, які стояли в пікеті біля будівлі окружної виборчої комісії округу №132. Людям, які захищали своє право бути вільними громадянами, телефонували, залякували, викликали на допити в прокуратуру, при цьому порушувався принцип територіальності, оскільки жителям Первомайська доводилося їздити до Миколаєва за півтори сотні кілометрів.

У своїй заяві до прокуратури учасники акції протесту зажадали встановити винних у порушенні виборчого законодавства в окрузі №132 і притягнути їх до кримінальної відповідальності, а також притягнути до відповідальності посадовців, які «кинули на мирних беззбройних людей міліцейський спецназ».

У ніч на 2 листопада після первинного підрахунку голосів у 132-му окрузі (Первомайський район Миколаївської області), коли лідирував представник опозиції Аркадій Корнацький, бійці спецпідрозділу «Беркут» з представниками виконавчої служби вилучили в ОВК оригінали протоколів дільничних комісій для передачі їх до суду. За словами очевидців, правоохоронці силоміць виводила присутніх з приміщення ОВК, били шибки. Пізніше ЗМІ повідомляли, що під час зіткнення постраждали від побоїв, а також від сльозогінного газу, нібито застосованого прихильниками Корнацького, 12 бійців спецпідрозділу.

5 листопада ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити результати голосування на виборах 28 жовтня в 5 одномандатних округах, зокрема, в окрузі №132.
XS
SM
MD
LG