Доступність посилання

ТОП новини

Коментарі представника Європарламенту про вступ України до Митного союзу неприйнятні – Лавров


Сергій Лавров
Сергій Лавров
Заява голови комітету закордонних справ Європарламенту Елмара Брока щодо неможливості приєднання України до Митного союзу свідчить або про некомпетентність, або про заангажованість, заявив глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров.

Після саміту ЄС-РФ Лавров прокоментував, зокрема, нещодавні заяви Брока, які той зробив під час візиту в Україну.

«Він приїхав до Києва й заявив: «Правильно вчинив президент Янукович, що не поїхав до Москви. Тому що приєднання до Митного союзу й узагалі будь-які відносини з Митним союзом прямо суперечать руху (України – ред.) до євроінтеграції», – сказав Лавров.

Він нагадав, що діяльність Митного союзу та Євросоюзу базуються на засадах Світової організації торгівлі.

«Це говорить політик, який обіймає досить серйозну посаду і який просто демонструє або повну некомпетентність, тому що і Митний союз, і ЄС базуються на засадах СОТ, і вони цілком сумісні, або він демонструє абсолютну заангажованість, і тоді в нас зовсім кепські справи з Європарламентом», – наголосив Лавров.

«Але випадок сам просто вражаючий, коли наших сусідів закликають, ні – навіть від них вимагають не дружити з Митним союзом. Це ні в які ворота не лізе», – сказав Лавров.

Президент України Віктор Янукович заявив 13 грудня, що Україна «поступово приєднуватиметься до правил Митного союзу», оскільки може втратити в економічному плані. На 18 грудня був запланований робочий візит Президента України до Москви для проведення переговорів з російським колегою Володимиром Путіним і підписання документів, зокрема, про Митний союз. Проте візит тоді перенесли, як сказав посол Росії в Україні Михайло Зурабов, через те, що не були досягнуті домовленості в енергетичній сфері.
XS
SM
MD
LG