Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі пошкодили автомобіль Бригинця біля Гостиного двору в Києві (ВІДЕО)


Вранці невідомі особи пошкодили автомобіль народного депутата Олександра Бригинця, який у суботу спеціально припаркували на вході до Гостиного двору в Києві. Про це депутата поінформували активісти-захисники Гостиного двору, інформує сайт парламентаря.

Олександр Бригинець біля свого авто
Олександр Бригинець біля свого авто


«Як мені розповіли активісти, в автомобілі зламали дверцята і спробували завести двигун. Після невдалих спроб зрушити автомобіль з місця, зламники підчепили вантажівку іншим автомобілем-КамАЗом – із номером АІ 08 84АА і відсунули моє авто, розблокувавши вхід», – зазначив депутат.

Він повідомив, що вже звернувся до міліції та прокуратури щодо неправомірних дій стосовно зламу та проникнення у власність народного депутата.

У коментарі Радіо Свобода Олександр Бригинець розповів, що на місце події прибула міліція, яка зафіксувала пошкодження майна народного депутата. Водночас, за його словами, правоохоронці не захотіли спілкуватися з представником охорони Гостиного двору, який за кермом КамАЗу відтягував вантажівку Бригинця від входу.

Нижче можна побачити відео з вечора 22 грудня, коли вантажівку Бригинця припаркували біля входу у Гостиний двір.



Протистояння забудовників Гостиного двору й активістів, які виступають проти його реконструкції під торговельний центр, відновилося 19 грудня. Вночі того дня невідомі увірвалися на територію колишньої пам’ятки архітектури, вигнали активістів і заблокували вхід.

Невідомі біля входу до Гостиного Двору
Невідомі біля входу до Гостиного Двору


У вересні Київська міська рада дозволила реконструкцію Гостиного двору під торговельно-офісний центр.

5 липня цього року Верховна Рада узаконила приватизацію об’єкта.

Із кінця травня на території Гостиного двору триває безстрокова акція протесту. Її учасники стверджують, що приватизація Гостиного двору є незаконною. Вони також вимагають повернення будівлі статусу пам’ятки архітектури, що могло б убезпечити її від забудови.
XS
SM
MD
LG