Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція: новий Кабмін – це уряд мрії Януковича


Микола Томенко
Микола Томенко
Склад нового уряду свідчить про те, що його сформували виключно з огляду на інтереси Президента України Віктора Януковича. Про це заявив заступник голови партії «Батьківщина», народний депутат Микола Томенко.

«Нинішня структура уряду доводить, що повноваження визначалися під конкретних людей, а не під управлінську «оптимізацію». Тож можна сказати, що формування саме такого уряду з такою структурою, це повна зупинка розмов про успішну адміністративну реформу урядових структур. Отже, Президент уже отримав свій «уряд мрії Януковича», – цитує Томенка прес-служба «Батьківщини».

За його словами, основними умовами створення нового Кабміну можна визначити такі: всі члени уряду навіть теоретично не повинні конкурувати з Януковичем у його боротьбі за другий термін на посаду Президента у 2015 році.

Водночас Томенко висловив думку, що наявність у новому уряді Наталії Королевської, яку призначили на посаду міністра соціальної політики України, «мало б уособити ідею Януковича про урядову співпрацю з «конструктивною і правильною» опозицією».

Водночас в партії УДАР новий склад Кабінету міністрів назвали непрофесійним. «Новий український уряд – це не команда професіоналів, а збірна представників «сім’ї» і різних олігархічних кланів», – йдеться в повідомленні УДАРу.

Зі свого боку, член парламентської фракції Партії регіонів, представник Президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко висловив думку, що новий склад Кабінету міністрів зможе максимально адекватно й ефективно відповісти на виклики, які стоять перед Україною, оскільки одна з головних характеристик нового уряду – його професійна складова.

«Одна з основних рис нового Кабінету міністрів – його професіоналізм. Новопризначені міністри вже неодноразово демонстрували здатність вирішувати складні питання, які поставали перед Україною у зв’язку з тими викликами, які супроводжують розвиток нашої країни», – сказав Мірошниченко.

За його словами, Президент України «дуже виважено і ретельно вивчав кожну кандидатуру». «Глава держави обрав до складу нового уряду тих людей, які зможуть максимально адекватно відповідати тим викликам, які стоять перед Україною, і продовжувати курс на реформи», – резюмував він.

24 грудня Янукович підписав укази про призначення членів Кабінету міністрів України.
XS
SM
MD
LG