Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко назвала новий уряд «продовженням політики монархізації країни»


Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що призначений у понеділок новий склад уряду свідчить про «продовження політики монархізації країни» Президентом Віктором Януковичем, який, за її словами, сам відповідає за все, що відбувається в Україні – «складну економічну та політичну ситуацію, сповзання країни подалі від демократії до авторитаризму».

Як мовиться в коментарі Тимошенко, оприлюдненому на її сайті, це яскраво підтверджує присутність членів «сім’ї» Януковича на всіх ключових посадах у силових та фінансових структурах уряду, і аналіз складу цього уряду ще раз підтверджує тезу про те, що «сім’я» Януковича перемогла олігархів.

«Сьогодні Янукович фактично призначив два уряди: перший – із прем’єром Арбузовим, якому де-факто будуть підконтрольні всі міністри, а другий – уряд у складі одного Азарова, в якого є гарний портфель, але немає підлеглих – це приблизно як мати генеральські погони, але залишитися без армії», – заявила Тимошенко. На її думку, Азаров «лише номінально обіймає посаду керівника уряду та не є фактичним Прем’єр-міністром».

«Спроби піар-служби Банкової, яка вже почала позиціонувати цей уряд як уряд технократів, розумних людей, не зможуть ввести в оману, оскільки люди знають ціну цим «технократам», які насправді є справжніми казнокрадами, і такими їх уже давно знає країна. Тобто сьогодні нічого нового чи кардинального не відбулося і не могло відбутися, оскільки зараз країною править «Сім’я». Зміни можливі лише без Януковича», – заявила Тимошенко.

Президент Віктор Янукович своїми указами призначив у понеділок новий склад Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим. Першим віце-прем’єром у ньому став Сергій Арбузов, дотеперішній голова Національного банку України, якого пов’язують із найближчим оточенням Президента, що його неформально називають «сім’єю», і його бізнес-інтересами. Раніше припускали, що Арбузов міг би очолити нинішній уряд; зараз лунають припущення, що він може стати прем’єром невдовзі.
XS
SM
MD
LG